Vriendinnentafel lunch Xhoo Village Project

Vrouwen helpen vrouwen vooruit

Schuif jij aan bij onze vriendinnentafel lunch om een ander vooruit te helpen?

vriendinnentafel Xhoo Village Project lunch

Het is zover! Ons Poppenhuis gaat naar Botswana om onze lieve vriendinnen te ontmoeten om elkaar te inspireren en verder te helpen. In de laatste week van april zal onze reis ons brengen naar Tsutsubega, waar wij zullen verblijven bij Katja op de Phazama Farm. Wij zullen onze vriendinnen ontmoeten van de dansgroep in  Tsutsubega, mandenvlechten met onze vriendinnen in Xaraxao. In gesprek gaan met onze vriendinnen in Boro en vandaar een tocht maken over de rivier met een traditionele kano, de mokoro. 

Ook gaan wij naar onze vriendinnen in Xhoo die wij verder willen helpen met het verwezenlijken van hun droom: het opzetten van hun eigen bedrijf.  Omdat onze vriendinnen in een kleine gemeenschap in armoede leven, willen wij hen graag helpen om uit hun armoedesituatie te komen!

Ook jij kan hieraan bijdragen door aan te schuiven bij onze vriendinnentafel lunch Xhoo Village Project.  

Zondag 26 maart Vriendinnentafel lunch in verhalenhuis Belvedère

Op Zondag 26 maart tijdens onze vriendinnentafel lunch Xhoo Village Project willen wij ons eerste startkapitaal ophalen voor de bouw van het Xhoo Village project in Botswana. Dit is de plek waar de vrouwen van Xhoo kunnen samenkomen om te koken, knutselen, samen te werken en verhalen te delen. Daarnaast zal dit centrum ook worden gebruikt om bezoekers aan Xhoo te ontvangen, daarmee worden inkomsten gegenereerd voor de hele gemeenschap. De lunch zal plaatsvinden in in verhalenhuis Belvedère te Rotterdam

Dus het Xhoo Village project is niet alleen een gemeenschapscentrum, maar ook een winkel met een café, en de plek waar onze vriendinnen empowerment trainingen en workshops volgen. Ons doel is om samen met jou een totaalbedrag van € 3.840,- op te halen.   

Het project verwacht dat het een duurzame, structurele en meetbare impact zal hebben. Niet alleen zullen vijf vrouwen een baan overhouden aan het project, maar biedt het de vrouwen in de gemeenschap ook een veilige plek om samen te komen. Maar ook de plek om hun crafts te verkopen aan toeristen. 

Daarnaast zullen nog eens twintig vrouwen hebben deelgenomen aan de StartUP4You-training. Hierdoor zijn ze empowered , inzicht in zichzelf hebben, beter om gaan met geld en ondernemersvaardigheden hebben opgedaan. Door de georganiseerde vrouwenworkshops weten de vrouwen hoe ze gezonder kunnen leven wat reflecteert in een gezonder leven voor het hele gezin. 

vriendinnentafel Xhoo Village Project lunch

Wil jij meehelpen?

Een impact waar wij als Ons Poppenhuis graag een bijdrage in leveren, want samen helpen wij vrouwen vooruit.  

Wil je daaraan meehelpen? Als je deelneemt aan de vriendinnentafel lunch Xhoo Village Project, zorgt jouw bijdrage ervoor dat er verder gebouwd kan worden aan het  Xhoo Village Project. Tegelijkertijd krijg jij de kans om onze andere vriendinnen in Nederland te ontmoeten. Jouw ritme te vinden, elkaar te inspireren met verhalen en elkaar vooruit te helpen. Dit alles tijdens onze vriendinnentafel lunch in Verhalenhuis Belvedère op zondag 26 maart.  

Het programma & hoe draag jij bij

Vriendinnentafel lunch Xhoo Village Project lunch programma:

  • 09.30 uur inloop & Ontvangst
  • 10.00 uur Start programma
  • 13.00 uur Einde lunch

Hoe draag jij bij:

Het Xhoo Village Project is een initiatief van: