Ontmoet Katja

Vrouwen helpen vrouwen vooruit

Ontmoet Katja

Masterclass Katja

Ontmoet Katja Visser zij werkt en woont nu al een aantal jaar in Botswana en leeft haar droom. Niet alleen heeft zij haar droomhuis en werkplek tot werkelijkheid zien komen, maar helpt zij met StartUP4You ook andere vrouwen om hun droom waar te maken.

StartUP4You is het empowermentprogramma voor de moeders van StartUp4kids. Met dit programma streven zij naar een wereld waarin alle kinderen én hun moeders de kans krijgen zich te ontplooien. Immers, zo kunnen zij op eigen kracht en inzicht hun leven inrichten met zorg voor hun gemeenschap.

Op deze manier verbinden wij vrouwen over de hele wereld met elkaar om samen de volgende stap te zetten. Dit doen zij niet alleen in Botswana, maar ook in Peru en Ecuador.

Katja :  ‘Ik word verdrietig als ik alleen al lees hoeveel vrouwen in Nederland opgroeien in armoede. Het aantal vrouwen dat in ontwikkelingslanden in armoede of zelfs in extreme armoede opgroeit, is uiteraard nog hoger. Ik geloof echt dat goed onderwijs, leren omgaan met geld en weten hoe je onderneemt essentieel is om armoedesituaties te kunnen ontvluchten. Met behulp van ons empowermentprogramma voor de moeders bereiken wij dit.