Ontmoet Eline – Mentale kwetsbaarheid

Vrouwen helpen vrouwen vooruit

Ontmoet Eline – Mentale kwetsbaarheid

ontmoet eline

Mijn naam is Eline en sinds 2 jaar een weduwe van bijna 80 jaar. Geboren in Suriname uit Javaanse ouders en sinds 1963 woonachtig in Nederland.

Ik deel in mijn columns voor Ons Poppenhuis mijn ervaringen op basis van mijn levensloop. Op deze manier wil ik een bijdrage leveren aan het welzijn en welbevinden van ons vrouwen. Vooral mijn specifieke groei van een naïef meisje tot de vrouw die ik uiteindelijk ben geworden, mijn reis door mijn leven van Suriname naar Nederland.

‘Het kopen en betrekken van ons eerste eigen huis’

Na bijna 9 weken revalidatie, valt het mij niet gemakkelijk om tot schrijven over te gaan. Maar na een kleine dip én positieve invloed van een mij zeer geliefde en bijzondere persoon, ga ik weer mijn best doen.

Na 10 jaar Heiloo én in 1967 en 1971 moeder te zijn geworden, kreeg mijn man een baan bij Scholten Honig in Groningen. Voor de geboorte van Remy was het voor mij geen enkel probleem om een baan te vinden in het onderwijs, maar zwanger worden in die tijd betekende einde loopbaan. 

Desondanks heb ik praktisch altijd voor de klas gestaan en was de combinatie van werkende moeder alias echtgenote, helemaal vanzelfsprekend. Dus na onze verhuizing naar Veendam was solliciteren voor mij heel normaal.

Een jaar deelden wij een huurhuis met een nicht, die wij met man en 3 kinderen opgevangen hadden. Dit maakte het kopen en betrekken van ons eerste eigen huis het leven er niet bepaald makkelijker op. Bovendien bleek de baan bij Scholten Honig mijn man toch niet te bevallen. En is mijn man, na 5 jaar Veendam, bij de Suiker Unie in Roosendaal gestart. 

Ik koos ervoor om samen met de kinderen onze scholen af te maken, (het was me gelukt om ook in Veendam een baan te vinden). dit zorgde ervoor dat wij een jaar een weekendhuwelijk hadden, om uiteindelijk in 1979 een nieuwe levensfase in Heerle te starten. Na 5 jaar het hoge noorden, nu in het iets warmere zuiden. 

‘De mate waarin je mentaal kwetsbaar bent, is afhankelijk van hoe je  leven loopt’

Ik voel nog steeds trots bij het besef, hoe ik toentertijd ben omgegaan met alles wat op mijn, niet altijd, aangename pad, ben tegengekomen. De mate waarin je mentaal kwetsbaar bent, is afhankelijk van hoe je  leven loopt, en welke obstakels je tegen komt én HOE JE DAAROP REAGEERT. 

Ik wens jullie een fijne kerst en een 2022, vol Vreugde en Zonneschijn. Waarin je verdriet en zorgen twee onbekenden zijn. 

Lieve groetjes, 

Eline

Tags: , , ,

Geef een antwoord