Ontmoet Eline – Alles gebeurt met een doel

Vrouwen helpen vrouwen vooruit

Ontmoet Eline – Alles gebeurt met een doel

ontmoet eline

Mijn naam is Eline en sinds 2 jaar een weduwe van bijna 80 jaar. Geboren in Suriname uit Javaanse ouders en sinds 1963 woonachtig in Nederland.

Ik deel in mijn columns voor Ons Poppenhuis mijn ervaringen op basis van mijn levensloop. Op deze manier wil ik een bijdrage leveren aan het welzijn en welbevinden van ons vrouwen. Vooral mijn specifieke groei van een naïef meisje tot de vrouw die ik uiteindelijk ben geworden, mijn reis door mijn leven van Suriname naar Nederland.

‘Alles gebeurt met een doel en het leven gaat zoals het moet gaan’

Het heeft even geduurd, maar daar ben ik weer, al zal een andere Eline aan het woord zijn.

Ik heb altijd optimisme, positivisme, strijdbaarheid hoog in het vaandel staan. 

Maar na mijn operatie ten behoeve van een nieuwe knie, heb zelfs ik het meerdere malen niet kunnen uitstralen. En ben ik geconfronteerd geweest met hoe het leven een hele andere wending kan nemen. 

Pijn en afhankelijkheid en gebrek aan slaap kunnen je ineens doen beseffen, hoe mooi en positief mijn leven daar voor is geweest. 

Niettemin begin ik langzamerhand, stapje voor stapje omhoog te klauteren, al zal ik er de nodige tijd én geduld voor over moeten hebben. Maar mijn levensmotto ‘Alles gebeurt met een doel en het leven gaat zoals het moet gaan’, maakt dat ik nog alle vertrouwen heb in de toekomst.

Ook de vele betuigingen van medeleven én de vele vormen van ondersteuning, helpen daarbij.

De volgende keer hoop ik weer méér optimisme uit te stralen, zodat jullie weer kunnen genieten van een positieve dame. 

Liefs en tot dan.  

Eline

Tags: , , ,

Geef een antwoord