Ontmoet Eline – Haar familie

Vrouwen helpen vrouwen vooruit

Ontmoet Eline – Haar familie

ontmoet eline

Mijn naam is Eline en sinds 2 jaar een weduwe van bijna 80 jaar. Geboren in Suriname uit Javaanse ouders en sinds 1963 woonachtig in Nederland.

Ik deel in mijn columns voor Ons Poppenhuis mijn ervaringen op basis van mijn levensloop. Op deze manier wil ik een bijdrage leveren aan het welzijn en welbevinden van ons vrouwen. Vooral mijn specifieke groei van een naïef meisje tot de vrouw die ik uiteindelijk ben geworden, mijn reis door mijn leven van Suriname naar Nederland.

Ik ben opgegroeid in een gezin met 2 broers, een jongere zus en broertje. Mijn herinneringen aan dat gezin kan ik omschrijven als liefdevol en warm.

De kinderen

Gezien het tijdsbeeld waarin de Javaan als nederig, bescheiden en naïef te boek stond, vormde mijn vader met zijn mulodiploma en een kantoorbaan, een hoge uitzondering.

Mijn moeder daarentegen is nooit naar school gegaan, omdat ze van jongs af aan geld moest verdienen in de rijstvelden.

Al  vanaf haar 14e met mijn vader van 19 en die, tegen de wil van haar ouders, weigerde zich te binden aan een man van 70 en… al moeder op haar 17e.

Desondanks was zij de spil van het gezin en mijn grote voorbeeld. Krachtig met een sterke wil, die onder welke omstandigheden dan ook durfde te leven.

De invloed van dit op mijn leven? Daar start ik de volgende keer mee, dus hopelijk tot dan.

Warme groet,

Eline

Geef een antwoord