Training in Botswana leidt tot ondernemerschap

Vrouwen helpen vrouwen vooruit

Training in Botswana leidt tot ondernemerschap

TRAINING IN BOTSWANA LEIDT TOT ZELFREDZAAMHEID

lokale partner: Travel for Impact
Locatie: Maun (en lokale gemeenschappen)

Met de training in Botswana wordt gezorgd voor verandering. Het is ironisch dat een van de rijkste gebieden van Botswana op toeristisch gebied een van de armste regio’s is. Bijvoorbeeld, het heeft de hoogste werkloosheidscijfers (Ngamiland East en Ngamiland Wes. Respectievelijk een werkloosheidspercentage van 29,5 en 29,1%). Ondanks de opmerkelijke economische ontwikkeling in de afgelopen vijftig jaar, blijven er tussen sociaaleconomische groepen opvallende verschillen bestaan. Dit is vooral ​​in inkomen, rijkdom en levensstandaard. Het is daarnaast belangrijk op te merken dat ongeveer 40% van de economisch actieve jonge bevolking (15-24 jaar) werkloos is. Daarbij zijn vrouwen vaker werkloos. .

Volgens UNICEF worden armoede en economische marginalisering sterker gevoeld door vrouwen. Daarnaast, komen ze vaker voor in door vrouwen geleide huishoudens.

De impact van COVID-19

Vrouwen verdienen doorgaans een aanzienlijk lager inkomen in vergelijking met hun mannelijke tegenhangers. Vervolgens, wordt dit inkomen direct gebruikt voor huishoudelijke uitgaven zoals voedsel, onderwijs en kleding. Vrouwen hebben ook moeite met het vinden van een baan vanwege sociale normen en belemmeringen.

De impact van COVID-19 op vrouwen en werkgelegenheid is nog onbekend. Echter, het is meer dan waarschijnlijk dat het de reeds bestaande ongelijkheden tussen gezondheid, economie, veiligheid en sociale bescherming zal verergeren. Het onbetaalde zorgwerk voor vrouwen is aanzienlijk toegenomen als gevolg van schoolsluitingen en de toegenomen behoeften van ouderen, die allemaal een negatieve invloed hebben op vrouwen en werkgelegenheid.

Training Botswana

Training in Botswana

Schokkend is dat Botswana op de tweede plaats staat waar het meeste huislijke geweld plaatsvindt in de wereld. Ook is het aantal ongewenste zwangerschappen onder tieners onvoorstelbaar hoog.

Het is dus ontzettend belangrijk (jonge) vrouwen te empoweren zodat ze geloven in zichzelf, weerbaarder en zelfredzaam kunnen zijn, kunnen omgaan met geld en ondernemersvaardigheden hebben opgedaan.

De vrouwen hebben een zeer bescheiden inkomen via het armoedeprogramma van de overheid van P467 (EUR 39) per maand.  Echter, dit is veel te weinig en naar alle waarschijnlijkheid stopt het programma binnenkort.

Ontmoet de vrouwen die training volgen in Botswana

Maak kennis met een aantal vrouwen die al een empowermenttraining gevolgd hebben en nu een groepsonderneming aan het opzetten zijn om uit hun armoedesituatie te geraken:

Manu doet de training in Botwana

Mijn naam is Manu. Ik ben een alleenstaande moeder met vier kinderen en zes kleinkinderen. Aangezien alle vaders zijn vertrokken, wat in Botswana helaas gebruikelijk is, hebben we een zwaar leven. Daarom zet deze business op om ons leven te verbeteren.

Ik ben Mphoyaone. Ik heb drie kinderen en het kleine beetje geld dat ik krijg van het overheidsprogramma is niet genoeg om van te leven.  Uiteindelijk, wil ik deze business opzetten zodat ik een beter leven krijg en ook kan gaan sparen voor onze toekomst.

Vooruitgang door training

Hallo ik heet Dithuro. Ik ben een alleenstaande moeder en ik heb drie kinderen. De vader is vertrokken, na zijn vertrek probeerde ik geld te verdienen door handwerkartikelen te verkopen maar dit was niet genoeg om van te leven. Daarom ben ik naar de stad gekomen in de hoop op een beter leven. Een van mijn kinderen kan niet naar school omdat ik het niet kan betalen, onze food stall gaat ervoor zorgen dat hij wel naar school kan

Dithuro volgt de training in Botwana

Ik ben Dinonyane. Ik heb acht kinderen en ben niet getrouwd. Ik woon bij mijn kinderen en heb geen plek voor mijzelf. Ik zou zo graag mijn eigen plek willen hebben. Dus, straks met mijn business ga ik dat voor elkaar krijgen!

O.D. volgt de training in Botswana

Hallo, ik ben O.D. Ik heb zes kinderen. De jongste is gezakt voor zijn examen. Hij mag het wel overdoen maar, daar heb ik geld voor nodig. Mijn eerst verdiende geld gaat ervoor zorgen dat hij herexamen kan doen!

Ik heet Omaatla. Ik ben een alleenstaande moeder met twee kinderen. Ik was niet goed op school, dus door geld te verdienen, kan ik ervoor gaan zorgen dat mijn kinderen niet gaan mislukken op school. En, ik wil mijn eigen stuk grond met mijn eigen huis en een fijn leven voor mijn kinderen.

Zelfredzaamheid als sleutel

Ik ben Tiny, mijn jongste kind gaat naar school, daardoor sta ik ik elke dag weer op en straks ga ik aan het werk. (Tiny is doof en heeft een mentale beperking).

Mijn naam is Margareth. Ik ben een alleenstaande moeder met vijf kinderen. Ik wil graag geld verdienen om mijn eigen stuk land te hebben dan kan ik later een eigen huis bouwen. Zodat ik hier in vrede kan leven en mijn kinderen kan geven wat zij nodig hebben.

Hallo, Onkarabile. Ik ben een alleenstaande moeder met twee kinderen. Ik wil ervoor zorgen dat ze het goed gaan doen op school.

Mijn naam is Kemo. Ik ben een alleenstaande moeder met zeven kinderen. Toen mijn ouders en mijn man nog leefden, woonden we op de boerderij en hadden we een goed leven. Maar, helaas, sinds mijn man er sinds 2017 niet meer is, moest ik het zelf gaan redden en ontstond de strijd om te overleven. Ik wil meedoen om weer een goed leven te krijgen.

Het is geweldig dat de empowerment training in Botswana inmiddels haar vruchten afwerpt en wij daadwerkelijk een verschil maken

Tags: , , , , ,

Geef een antwoord