Empowerment: vrouwencentrum in Nepal

Vrouwen helpen vrouwen vooruit

Empowerment: vrouwencentrum in Nepal

Empowerment met onze partner VSN

Onze lokale partner: Volunteer Society Nepal
Locatie: Kathmandu

Onze partner VSN heeft een empowerment programma in Nepal opgezet, waaronder een vrouwencentrum. Een centrum waar ongeveer 40 vrouwen zes dagen per week tussen 10:00 en 15:00 naar school gaan. Zij hebben nooit onderwijs gevolgd evenals hun school nooit afgemaakt. Ze krijgen les van Nepalese docenten in lezen, schrijven, rekenen en Engelse taal. Vrijwilligers bieden daarnaast additionele programma’s zoals extra Engelse lessen of ICT-lessen.  De vrouwen zijn niet zozeer arm in dat ze geen eten hebben, maar hebben een beperkte sociale rol en vrijheid.

Het vrouwencentrum: een school & ontmoetingsplek

Ze zijn op jonge leeftijd getrouwd en door hun man meegenomen van het platteland naar de stad Kathmandu. Ze leven dan in één keer in een grote stad, terwijl ze amper kunnen lezen, rekenen of schrijven. Zonder andere familie waar ze op terug kunnen vallen. Kortom, deze situatie zorgt voor eenzaamheid en afhankelijkheid onder deze vrouwen. Het vrouwencentrum is een school, maar ook een ontmoetingsplek voor deze vrouwen waar ze van elkaar en van de docenten heel veel nieuwe dingen leren. Niet alleen lezen en schrijven, maar ze leren ook van elkaar hoe te ‘overleven’ in de stad. Ze krijgen op deze manier een eigen netwerk door actie deel te nemen in het vrouwencentrum.

Empowerment door het vrouwencentrum in Nepal

Deze situatie zorgt veelal voor eenzaamheid en afhankelijkheid onder deze vrouwen. Het vrouwencentrum is niet alleen een school, maar tevens ook een ontmoetingsplek voor deze vrouwen. Hier kunnen zij ten eerste van elkaar leren, maar ook van de docenten. Niet alleen lezen en schrijven, maar hoe te ‘overleven’ in de stad. Ze krijgen op deze manier een kans om een eigen netwerk op te bouwen.

Een vrouwen empowermenttraining is een natuurlijke aanvulling op bovenstaande activiteiten en zal dus deze vrouwen veel goed doen! Ze zullen zo meer over zichzelf en anderen leren en veel positiviteit uit een dergelijke training halen. Met dit empowerment vrouwencentrum in Nepal wordt dan ook veel bereikt.

Bekijk hier wat filmpjes :https://www.youtube.com/playlist?list=PLNYZUBWCzI1amZ751brTgJovzS5Ic-rV8https://www.youtube.com/watch?v=tz6Go7eHSd4&list=PLNYZUBWCzI1amZ751brTgJovzS5Ic-rV8

Tags: , , , , ,

Geef een antwoord